Glad prisvinner klar for jobb

Med særs godt vitnemål starter subseakarrieren for «Årets student» på Høgskolens subsealinje hos Framo Engineering på Sandsli.

Published: 20 June 2013

Den aller siste eksamen er avlagt og hovedoppgaven er innlevert. Dermed er de siste milepælene nådd for Cecilie Steine som ble kåret til «Årets student» på undervannsteknologi-linjen, drift og vedlikehold på Høgskolen i Bergen. Etter en velfortjent sommerferie begynner Cecilie som prosjektingeniør på Subsea Operation-avdelingen hos Framo Engineering på Sandsli. Her skal hun jobbe med subsea installasjoner.

Det var midt i eksamensinnspurten at hun fikk den hyggelige meldingen om at hun hadde vunnet kåringen.

- Jeg ble veldig glad og rørt over at medelevene valgte meg. Det er mange flinke og engasjerte elever i klassen som hadde fortjent utmerkelsen like mye som meg, sier Cecilie.

Med de beste snittkarakterene i klassen og som tillitsvalgt på tredje året, stilte hun også sterkt i avstemmingen. Hun vant med klar margin.

- Det har bare vært kjekt og informativt å ha verv på vegne av klassen. Da har jeg også fått sitte i studentrådet.

Det er NCE Subsea, SpareBank 1 SR-Bank og Underwater Technology Foundation som deler ut den årlige prisen som består av et diplom og 15.000 kroner. Prisen ble delt ut ut under konferansemiddagen på Underwater Technology Conference (UTC) 19. juni.

Spent på hovedoppgaven

Selv om hovedoppgaven ikke teller karaktermessig, er Cecilie naturlig spent på hvordan hovedoppgaven blir vurdert. Oppgaven gikk ut på å effektivisere en produksjonslinje for FMC Technologies.

- Mer kan jeg dessverre ikke si om oppgaven av hensyn til bedriften, men jeg synes studiet har hatt en veldig god blanding av praktiske, mekaniske og elektriske fag. Det har vært spesielt motiverende å få komme ut til leverandørene i bransjen og oppleve hvordan det er å være der.

I første klasse hadde hun praksisperiode hos Aker Solutions. Her fikk de prøve seg i å behandle utstyr og fikk se hvordan ting var satt sammen.

Cecilie har også gode minner fra Brasil-turen på vårparten i første klasse. Som en del av samarbeidsprosjektet "Workshop in Subsea Technologies" med Universitario de Vila Velha, var den norske klassen tre uker på befaring i Brasil. Der tok vertskapet dem med til viktige, lokale aktører i bransjen. I fjor kom en brasiliansk klasse på gjenbesøk til Bergen. Da var klassen vert for dem.

- Glad for valget

Hun har ikke angret på at hun valgte ingeniørutdanning og subsealinjen.

- Subseabransjen virker veldig spennende og fremtidsrettet.  I tillegg har vi noen av de fremste leverandørene i verden her i Bergens-området. Det har også betydning at det er lett å få seg jobb, forteller hun og viser til at de aller fleste fikk seg jobb i god tid før eksamen. Unntakene er de som begynner direkte på mastergraden.

Alvoret starter

Etter sommeren begynner alvoret. Cecilie ser frem til å begynne i Framo Engineering. Da skal hun vise hva hun har lært i løpet av de tre årene. Men hun tror slett ikke at læretiden er over.

- Selv om jeg er ferdig på Høgskolen, så er jeg ikke ferdig utlært. Jeg håper å kunne vokse faglig og utvikle meg i bransjen. Muligens også å fordype meg i et fagområde hvis muligheten byr seg.

- Jeg gleder meg og tror jeg vil like å jobbe i et innovativt miljø som Framo Engineering.

Cecilie fikk forsmak på bedriften da hun i fjor jobbet på det nye verkstedet på Horsøy. Hun synes det har vært flott å oppleve subsea både fra læreboken og fra verkstedet.

Hun er ikke i tvil om at det er fremtid i subsea.

- Flere og flere installasjoner bygges på dypet og i Framo har jeg en arbeidsgiver som lar de ansatte vokse og utvikle seg.


Om prisen Årets student

  • Årets student, undervannsteknologi - drift og vedlikehold tildeles en student som har vist gode akademiske resultater og som har utmerket seg med å bidra til fellesskapet ved å være en pådriver for å utvikle både faglige og sosiale aspekter ved linjen.
  • Det akademiske grunnlaget sikres ved at de ti studentene med best snittkarakter etter 5.semester blir årets kandidater. Blant disse stemmer alle i avgangskullet på sin kandidat.
  • NCE Subsea, SpareBank 1 SR-Bank og Underwater Technology Foundation deler ut prisen som består av et diplom og 15.000 kroner.
  • Prisen deles ut årlig under konferansemiddagen på Underwater Technology Conference (UTC).
  • Prisen ble første gang delt ut i 2010.
  • SpareBank 1 SR-Bank bidro i 2007 i betydelig grad til at studiet ”Undervannsteknologi – drift og vedlikehold” kom opp ved at de, som privat aktør, stilte til disposisjon to millioner kroner for Høgskolen i Bergen for å kunne drifte linjen det første året. Banken har i hele tiden siden oppstart vist et stort engasjement og tatt et ansvar for subsealinjen.
  • NCE Subsea var aktiv både i etableringen av linjen og i å finne finansiering for drift.