AS Connector sikret storkontrakt i Brasil

AS Connector har vunnet en kontrakt på 185 millioner kroner med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. Nå må bergensbedriften ut og rekruttere nye medarbeidere.

Published: 13 May 2013

– Dette er definitivt et gjennombrudd for oss, sier arbeidende styreleder Pål Magne Hisdal i AS Connector.

Ingeniørbedriften skal de neste fem årene montere beskyttelse på 24.000 meter fleksible rørledninger som det brasilianske statsoljeselskapet har installert på mellom 100 og 2500 meters dyp utenfor kysten av Brasil. Jobben skal utføres ved hjelp av et ROV-basert spesialverktøy utviklet av ingeniørteamet på Kokstad.

Grundige forberedelser

AS Connector er allerede Petrobras hovedleverandør for reparasjon av dypvannsrørledninger i stål, men med denne kontrakten utvides samarbeidet til også omfatte fleksible rørledninger.

– At vi står igjen som vinner er nok overraskende for mange, men ikke for oss. Vi har forberedt oss grundig og jobbet målrettet mot denne kontrakten i to år. Da er det ekstra gledelig å vinne frem, sier Hisdal.

Connector vant anbudet i konkurranse med flere store, internasjonalt ledende oljeserviceselskaper.

Sterkt rekrutteringsbehov

Under anbudsarbeidet utviklet ingeniørene på Kokstad en prototyp som har vekket interesse også hos andre aktører i det sterkt voksende subseamarkedet. Hisdal merker økende etterspørsel etter Connectors løsninger, og selskapet er i forhandlinger om flere oppdrag internasjonalt.

Kontrakten med Petrobras utløser også et sterkt rekrutteringsbehov.

– Vi blir nå den største leverandøren til Petrobras innen vårt område og kommer til å få veldig mye å gjøre med selskapet i årene fremover. Vi har allerede startet jakten på flere dyktige ingeniører, sier Hisdal.

For mer informasjon kontakt:

Styreleder Pål Magne Hisdal, telefon +47 997 04 444, e-post: pmh@as-connector.no.


Dette er AS Connector

  • AS Connector spesialiserer seg på å forenkle operasjoner relatert til inspeksjon, vedlikehold og reparasjon av undervannsrørledninger
  • Selskapet har blant annet utviklet et komplett beredskapssystem for fjernstyrt reparasjon av dypvannsrørledninger.
  • AS Connector opererer i hovedsak som leverandør mot Petrobras og til markedet langs kysten av Brasil, men står også på terskelen til å bryte gjennom i andre dypvannsmarkeder.
  • AS Connector har hovedkontor i Bergen, og avdelingskontorer i Brasil, Bosnia og England.