Ingeniørtokt – et møte med etterspurt kompetanse

Ingeniørtokt er et unikt arrangement som bygger bor mellom bedrifter og studenter, med Bergens skjærgård som arena. Årets Ingeniørtokt gjennomføres tirsdag 16.april.

Published: 19 February 2013

Er din bedrift på utkikk etter nyutdannede ingeniørstudenter, så kan Ingeniørtokt være noe for dere. Dette er et studentdrevet arrangement, som kombinerer bedriftspresentasjoner og sosialt og faglig samvær mellom bedrifter og studenter.

Studenter fra Institutt for maskin- og marinfag ved Høgskolen i Bergen ønsker at det etableres faglige nettverk og bånd som fører til nyansettelser og bedre kjennskap til bransjen for studentene.

- Vanskelig å komme i kontakt med studenter

Mange bedrifter opplever at de ikke kommer tett nok på studenter ved andre arrangementer, som messer og bedriftspresentasjoner. Ingeniørtokt ble etablert for å bedre dette – å kunne fungere som en arena hvor verdiskaping, samarbeid og lysende fremtidsutsikter skal stå i fokus.

Det aller første Ingeniørtokt ble gjennomført i 2012, og ble en suksess både for bedrifter og studenter. Flere tredjeårs-studenter ble tilbudt jobb på stedet, og de øvrige studentene satt igjen med et veldig godt inntrykk av bedriftene som deltok. Ingeniørtokt høstet god omtale, hvilket førte til at det ble nominert til Bergens beste karrierearrangement.

Sees vi på fjorden?

Det er fortsatt rom for flere bidragsytere og sponsorer til årets arrangement tirsdag 16. april. Dagen starter med bedriftspresentasjoner på Hotel Norge, før vi mønstrer på Statsraad Lehmkuhl. Under tokt i nærliggende farvann er det ønskelig at bedriftene deltar med stands.

Om bord blir det diverse aktiviteter, og det serveres mat og drikke. Erfaringsvis er det enklere å komme i kontakt med hverandre om bord på en skute, og tonen blir lettere. Det blir kort mellom gode opplevelser og faglig utbytte.

På toktet kommer du i kontakt med studenter fra følgende linjer:

  • Allmenn maskin
  • Marinteknikk
  • Undervannsteknologi
  • Produksjonsteknikk
  • Energiteknologi

Kontaktinformasjon

Ta kontakt på post@ingeniortokt.no hvis din bedrift ønsker å delta på Ingeniørtokt 2013. Les mer på www.ingeniortokt.no