Åpen for mulighetene

Enkelte ganger er det de impulsive møtene og praten over kaffekoppen som gir de nye mulighetene for forretningssamarbeid. Under NCE Subseas årlige Møteforum var det mulighet for både planlagte og impulsive møter, begge deler viktige elementer for å koble bedriftene i klyngen.

Published: 19 December 2012

Å være åpen for de uventede mulighetene kan gi interessante møter, mener Petter Gabrielsen og Øyvind Thorvaldsen i T&G Elektro. Med base på Høvik fant de det vel verdt å dra over fjellet for å delta på Møteforum i Bergen. 

Tok turen over fjellet

– Å møte klyngens medlemmer for en samtale og diskusjon om prosjekter er langt mer nyttig enn korrespondanse og telefonsamtaler. Nye innfallsvinkler og samtaler over bordet gir oss en enklere forståelse både for hva som er mulig og selvsagt også hvilke tenkte samarbeidsmuligheter som er mindre aktuelle, sier de to gründerne fra Østlandet.

– Vi kommer tilbake neste år, dette er et treffpunkt som vi ser som viktig framover, og hvor vi ønsker å være aktive. For oss er det viktig å være aktive medlemmer, selv om vi holder til i en annen landsdel enn de fleste andre medlemmene.

Tror på fast fisk

Også Utsira Servicesenter tok turen til Bergen i anledning Møteforum. – Jeg har tro på mulighetene for fast fisk, sier Torstein Hansen. Erfaringene fra tidligere års deltagelse er gode, og det er også positivt med fellesskapet i nettverket. – Mye av grunnlagsarbeidet for framtidige avtaler ligger i å møte aktørene ansikt til ansikt, både over møtebordet og i mer uformelle samtaler over kaffekoppen, sier Hansen.

Speeddating gir resultater

At det er muligheter for å etablere gode kontakter og få resultater og samarbeid som er viktig for begge bedriftene, har ClampOn og K. Lerøy Metallindustri god erfaring med. En speeddate for et par år siden har gitt begge parter gode kontrakter og et fruktbart samarbeid.

– Vi prioriterer å delta på Møteforum, og har i år valgt å delta med to personer, slik at vi dekker både innkjøps- og salgssiden, sier Hege Schütt Erdal og Anja Bilsbak fra ClampOn. – Det kommer vi nok også til å gjøre framover, slik at vi har kompetanse fra to deler av organisasjonen tilstede, avslutter de.

Les mer om samarbeidet mellom ClampOn og K.Lerøy Metallindustri i nyhetssaken Med presisjonsstyring mot subseamarkedet.