Norgeshistoriens største hodejakt starter i Bergen

Nå lanseres Norges største rekrutteringskampanje – noensinne. Regionen har behov for 32 678 arbeidstakere i 2013. Neste år skal tre av fire norske kandidater mellom 23 og 35 få vite hvorfor Bergensregionen har de beste mulighetene. I april skal 800 kandidater flys inn for å møte arbeidsgiverne ansikt til ansikt.

Published: 22 November 2012

– Altfor mange kjenner ikke til alle de karrieremulighetene som eksisterer i denne regionen. Derfor skal vi fortelle om mulighetene i Vekstlandet, sier administrerende direktør Asbjørn Algrøy i Business Region Bergen. - Nå går vi til angrep på karrieremytene for å rekruttere de beste hodene.

26. november samler næringslivet i regionen kreftene for sammen å lansere Norges største rekrutteringskampanje - noensinne. Selve kampanjen starter for alvor i januar 2013. Målet er å nå ut bredt til fagarbeidere og høyt utdannede i aldersgruppen 23 til 35 år med budskapet om at noen av de beste jobb- og livsmulighetene ligger i Bergensregionen.

– I april 2013 fyller vi fly med 800 kandidater fra hele landet og henter dem til Bergensregionen. Her møter de potensielle nye arbeidsgivere og får se hva regionen har å by på.

Offshoreindustrien først på ballen

Hele regionen står samlet om kampanjen. Kommunene, fylkeskommunen, Næringsalliansen og industrinettverkene er blant støttespillerne.  I tillegg får 20 bedrifter anledning til å tegne seg som hovedpartnere med førsterett til å treffe kandidatene.

De første kampanjepartnerne har allerede tegnet seg, og ikke uventet er det offshore- og engineeringselskap som er tidlig på ballen.

Kamp om kloke hoder

– Kampen om de kloke hodene er tøff og vil bli tøffere, og Bergensregionen trenger mange talenter til både private og offentlige arbeidsplasser, sier Gunnar Bakke, byråd for næring og styreleder i Business Region Bergen. – Bak «Vekstlandet»-satsingen står vi samlet for å vise hvorfor det er Bergensregionen som har det beste mulighetene for både liv og karriere.

NCE Subsea er representert i prosjektgruppen for Vekstland-kampanjen.

Les mer om kampanjen og meld på din bedrift. Avspark for Vekstlandet: 26. november kl. 14.00-16.30, Grand Selskapslokaler

For mer informasjon, vennligst kontakt med prosjektsekretariatet i Business Region Bergen, Tone Hartvedt, e-post tone@brb.no, tlf 917 29 055.