Nytt navn skal gi internasjonal boost

Målet er å bli større både nasjonalt og internasjonalt. Derfor bytter teknologiselskapet Marin-Innovasjon navn til North Sea Electronics.

Published: 16 October 2012

- Vi har en klar ambisjon om å bli større. Det gamle navnet vårt var litt uklart i forhold til det vi holder på med, og derfor bytter vi nå navn, sier daglig leder i North Sea Electronics, Geir Lasse Kaldestad.

Leverer til Åsgard

North Sea Electronics er et selskap som blant annet leverer høytemperaturelektronikk og sanntidssystemer til oljeindustrien. Teknologien er svært avansert og blir blant annet brukt i forbindelse med vedlikehold og analyse av olje- og gassbrønner. Selskapet har utviklet en komplett portefølje av elektronikk for nedihulls-/wireline verktøy. Innen software har selskapet også leveranser til Aker-prosjektet på Åsgard. Dette er Statoils prestisje-prosjekt og er det første skrittet mot en komplett fabrikk på havbunnen.

- Her har vi levert sanntidsløsninger for vibrasjons-overvåking. Dette gir et bilde av slitasje og tilstand på kritisk utstyr på havbunnen, noe som er veldig viktig, sier Kaldestad.

Spissing mot høytemperatur elektronikk

North Sea Electronics forgjenger, Marin-Innovasjon, ble etablert i 2005. Selskapet hadde da to ansatte. I dag teller staben elleve personer. Hovedkontoret er i Bergen, men selskapet har også kontor i Oslo. Omsetningen har hele tiden hatt en positiv utvikling og i 2010 ble de gasellebedrift. Året før ble det kåret til Upcoming Company of the Year av NCE Subsea.

Med det nye navnet signaliserer selskapet en spissing mot elektronikk, og da spesielt høytemperatur segmentet. North Sea Electronics vil imidlertid fortsette å utvikle og levere de tjenestene og produktene som de i dag har i sin portefølje. - Navneendringen medfører derfor ingen endringer for våre eksisterende kunder, sier Kaldestad.

Vil ut i verden

Selskapet har noen konkurrenter på verdensbasis, men i Norge er de så å si alene om å tilby denne typen teknologi. Dette gjør dem attraktive og flere av landets ledende selskaper står på kundelisten.

- Målet vårt nå er å vokse i det internasjonale markedet. Vi har internasjonale kontrakter gjennom norske selskaper, men vi har en ambisjon om å komme oss ut i verden også på egenhånd. Vi merker at interessen fra utenlandske kunder er økende, sier Kaldestad.

Kontaktinformasjon

For ytterligere kommentarer, kontakt daglig leder i North Sea Electronics, Geir Lasse Kaldestad: 97 18 78 18, glk@nse.no