Innovasjonspris for instrumenterte blåskjell

Biota Guard vant SME Innovation Awards under årets ONS. Selskapet bruker blant annet blåskjell til miljøovervåking.

Published: 31 August 2012

Det er andre gang Biota Guard er nominert til ONS innovasjonspris for små og mellomstore bedrifter. I 2011 mottok Biota Guard prisen ’Subsea Upcoming Company of the year’, som er etablert av NCE Subsea og Sparebanken Vest i samarbeid med CONNECT vest og Underwater Technology Foundation.

Biota Guard utvikler teknologi for måling av vannkvalitet relatert til offshore olje- og gassoperasjoner. Selskaper som ConocoPhillips, ENI Norge, GDF SUEZ, Shell, Statoil og Total har bidratt ved utvikling og testing av løsningen.

- Ved å bruke en kombinasjon av forskjellige sensorer, blant annet instrumenterte blåskjell, kan vi måle forurensing i havet. En kontinuerlig helsesjekk av for eksempel blåskjell kan gi viktig informasjon om vannkvaliteten i området rundt en oljeinstallasjon, sier administrerende direktør i Biota Guard, Eirik Sønneland.

Internasjonale ambisjoner

Biota Guard jobber nå for å etablere et FoU-samarbeid med aktører i det brasilianske markedet. Hensikten i hovedprosjektet er å teste hvilke skjellarter som er egnet til biosensorer i brasilianske havområder. NCE Subsea har bidratt med midler i forprosjektet.

Les mer på www.biotaguard.no