Vi lanserer Subsea Next Step

Etter svært gode resultater og tilbakemeldinger på Subsea First Step, lanserer vi nå oppfølgeren Subsea Next Step. Her får du hjelp til å utvikle egen forretningsplan for nye produkter og tjenester, med bistand fra høyt kvalifiserte ressurser.

Published: 3 July 2012

Som navnet antyder er Subsea Next Step er program for bedrifter som har omsetning, og som ønsker å utvikle seg videre med nye produkter eller tjenester for subseamarkedet. Du har en god ide som du ønsker hjelp til å strukturere, konkretisere og etablere egen forretningsplan for.

- Vi er svært glade for å ha med oss både Aker Solutions og DNB i gjennomføringen av dette programmet også, sier Jon O. Hellevang, som koordinerer gjennomføringen for NCE subsea. Dette viser at viser at tidligere program har gitt resultater og mersmak, samtidig som ledende aktører ser nytten av denne type programmer for videreutvikling av subseaklyngen.

En unik mulighet

Subsea Next Step gjennomføres av ledende ressurspersoner med lang erfaring innen forretningsutvikling og teknologiutvikling for subseabransjen.

I programmet og gjennom samarbeidspartnere får du tilgang til ressurspersoner med stort nettverk og kunnskap innen teknologi, IPR, finansiering, marked, kunder og investorer. Du får også tilgang til og innføring i verktøy og metoder du kan bruke i videre utvikling av egen bedrift.

Programmet består av to samlinger på to dager, hvor hovedtema er forretningsmodeller, produkt/tjeneste, marked og finansiering. Dato for samlingene er ikke fastsatt, men blir trolig mot slutten av oktober og november.

I ettertid tilbyr vi inntil åtte timer oppfølging med tanke på posisjonering og presentasjon av forretningsplan til potensielle kunder og samarbeidspartnere.

Hvem bør søke?

Subsea Next Step er tilpasset bedrifter som har omsetning, og som ønsker å utvikle seg videre med nye produkter, tjenester, nytt forretningsområde eller spinn-off.

Noen utfordringer du står overfor og som vi kan bidra til å løse, kan være: marked/internasjonalisering, valg av forretningsmodell, differensiering, IPR/teknologi og budsjettering/finansiering, herunder mulighet for offentlig støtte.

For mer informasjon om innhold i programmet, kostnad, hvordan du søker opptak, se vår hjemmeside; www.ncesubsea.no/nextstep

Søknadsfrist er fredag 31. august.

Kontaktinformasjon

 For mer informasjon om Subsea Next Step, ta kontakt med;

Initiativtakere og programeiere

NCE Subsea og Bergen Teknologioverføring (BTO) har utviklet programmet Subsea Next Step med basis i Subsea First Step, som ble gjennomført første gang høsten 2011 med svært gode resultater og tilbakemeldinger.

Sponsorer og hovedsamarbeidspartnere

Gjennomføring av Subsea Next Step 2012 støttes av Aker Solutions og DNB. De vil også bidra med ressurspersoner under gjennomføring av programmet.