ClampOn hentet pris på OTC

ClampOn mottok Spotlight Technology Award for deres Corrosion Errosion Monitor under OTC-messen i Houston. Dette er en prestisjefylt pris som deles ut til selskaper som har kommet med ny teknologi som er viktig for utviklingen av petroleumsindustrien.

Published: 4 May 2012

ClampOn har utviklet sin Corrosion Errosion Monitor-teknologi (CEM) over ti år. I 2010 søkte de støtte fra NCE Subsea for å finne utviklingspartnere til prosjektet. Dette resulterte i et industrielt forsknings- og utviklingsprosjekt (IFU) hvor ClampOn, BP og Innovasjon Norge deltok med ressurser og kompetanse.

I følge Dag Aldal, CEO i ClampOn, ga NCE Subseas bidrag det ekstra skyvet fremover som fikk prosjektet til å rulle. Innovasjon Norges deltakelse med midler i IFU-prosjektet har vært avgjørende for å få frem produktet.

ClampOn har så langt lykkes med markedsintroduksjonen av Corrosion Errosion Monitor. De har levert systemer til BP og Total. Selskapet har store forventninger til produktet i årene som kommer, og regner med en dobling av selskapets omsetning på få år.