Et HAV av muligheter

Hele 250 unge jenter møtte opp når Maritimt Forum og VilVite arrangerte den realfaglige rekrutteringsdagen Et HAV av muligheter! 14. februar.

Published: 22 February 2012

14. februar deltok NCE Subsea i gjennomføringen av Maritimt Forum og VilVite senterets "Et HAV av muligheter!" med stor suksess på VilVite senteret. Arrangementet ble satt i gang grunnet den framtidige mangelen shippingnæringen kommer til å ha på kompetanse. Det er i dag færre sjømenn, og dermed færre å rekruttere til landbaserte shipping jobber. Det er på tide å få flere jenter inn i næringen, slik at vi fortsatt kan hevde oss på det globale markedet.

På årets rekrutterinsarrangement måtte Maritimt Forum si nei til flere interesserte jenter grunnet fullbooking med hele 250 påmeldte jenter! Pågangen viser at det er behov for slike arrangement, og fra Sunnhordland hadde Maritime CleanTech West satt opp buss for 100 jenter fra Stord og Bømlo.

Hjelpestyrken

Maritimt Forum hadde god støtte i ulike bedrifter og utdanningsinstitusjoner, og med hjelp i planleggingen fra Bergen kommune, Høgskolen i Bergen, Universitetet i Bergen, Bergen Maritime, Sjøforsvarets skoler, Maritime CleanTech West, NCE Subsea, Rosa Realister, Innovasjon Norge og Statoil.

Inspirerende fellessesjon

Med utgangspunkt i en bredt, sammensatt programkomite hadde vi en spennende sammensetning av gode og personlige 5 minutters innlegg fra jenter som enten er i et realfaglig/maritimt utdanningsløp eller kvinner som jobber i bransjen. - Det var så spennende å høre at realfag ga så mange muligheter! 

Hege Christin Olsen fra FMC Technologies var NCE Subsea sin rollemodell denne dagen. Olsen har bachelorgrad i undervannsteknologi og arbeider i dag som designer. Foredraget hennes var veldig inspirerende og hun hadde hendene fulle med å snakke med de unge jentene etter arrangementet når hun stod på fellesstand sammen med NCE Subsea og Aker Solutions.

Mulighet til å snakke med rollemodeller

Etter fellessesjonen gikk inspirerte jenter, med en liten stopp for å motta en goodiebag, til utstillingsområdet for å prate personlig med kvinnelige rollemodeller som bemannet de 25 ulike standene. Foruten de som hjalp til med planleggingen fikk deltakerne prate med ansatte fra rederi (Grieg, CGG Veritas, Eidesvik, DOF), fra verft (Fjellstrand, Solund), utstyr (Rolls-Royce, TTS, Norwegian Electric systems) og andre som DNV, NCE Subsea, Redningsselskapet, BKK, FMC og Aker) og elever og ansatte fra utdanningsinstitusjonene.