Internasjonalt karrieretorg en suksess

Årets Internasjonalt karrieretorg i Bergen Næringsråd ble en suksess. 47 virksomheter var representert på stand med over 150 ledere og HR-medarbeidere som møtte over 500 arbeidssøkende med flerkulturell bakgrunn.

Published: 20 February 2012

Karrieremessen skal koble næringslivet og offentlige arbeidsgivere med kandidater med flerkulturell bakgrunn som har høgere utdanning på minimum bachelornivå eller fagutdanning.

- Flere av våre næringer har et stort behov for kvalifisert arbeidskraft, samtidig som vi ser at kandidater med flerkulturell bakgrunn enten står uten arbeid eller ikke i dag er i stillinger tilsvarende sin kompetansebakgrunn. Vi arrangerer Internasjonalt karrieretorg for tredje gang for å styrke konkurransekraften i regionen ved å øke mangfoldet, sa administrerende direktør i Bergen Næringsråd Marit Warncke under åpningen.

Stands og veilederpanel

Hele Grand Selskapslokaler og etasjen over var fylt til randen av stands hvor virksomhetene møtte kandidater for å prate om karrieremuligheter og fremtidsutsikter.

Flere av selskapene som var med på fjorårets arrangement hadde forberedt seg godt og utnyttet de få timene karrieretorget varte effektivt: - Vi gjennomførte nærmere 100 speedintervjuer på vår stand, bekreftet Beate Thomassen i rekrutterings- og bemanningsselskapet Kelly Services.

Over 20 toppledere og rollemodeller hadde også satt av hver sin time til et veilederpanel hvor kandidatene kunne få generelle karrieretips og et bedre innblikk i det bergenske arbeidslivet. Christine Meyer, direktør i Konkurransetilsynet, byråd Lisbeth Iversen, konserndirektør Oppdrett i Marine Harvest, Marit Solberg og lokasjonssjef i Aibel Jan-Konrad Olseth var blant bidragsyterne i panelet.

- Hensikten med panelet er at det både er holdningsdannende for de virksomhetene og lederne som er med, og åpner døren inn i nyttige nettverk for kandidatene som benytter seg av tilbudet, ifølge Warncke i Næringsrådet.

Høgkompetent arbeidskraft fra hele verden

Forhåndspåmeldingene av arbeidssøkere viste at nærmere seksti prosent hadde utdanning på minimum mastergradsnivå. Kandidater fra over 65 ulike land besøkte karrieretorget.

- Det virker som om det er enda flere med høg utdanning her i år sammenlignet med fjorårets karrieretorg, og at Næringsrådet i enda større grad har lykkes med å nå ut til målgruppen for arrangementet, sa divisjonsdirektør i DNB Katrine Trovik, som var svært fornøyd med besøket på sin stand. 

Subseaindustrien tilstede

NCE Subsea var partner i gjennomføringen av årets Internasjonalt karrieretorg, og deltok med fellesstand for klyngens partnere og medlemmer. Bedriftene på fellesstanden har gitt tilbakemelding om stort utbytte av å delta på internasjonalt karrieretorg, og flere sier de planlegger å delta også neste år.

- Vår rolle var i hovedsak å informere om subseaindustrien i regionen, samt å vise kandidatene hvilke muligheter som finnes i industrien, sier Tone Røkenes, Senior fasilitator rekruttering og kompetanse i NCE Subsea.