Air Liquide Offshore fikk attraktiv millionkontrakt med IKM

Air Liquide Offshore har fått en kontrakt med IKM på 30 millioner kroner. Kontrakten er den største for selskapet siden etableringen for et år siden.

Published: 10 February 2012

Kontrakten med IKM har en verdi på 30 millioner kroner inklusive opsjoner (3 + 1 + 1) og gjelder en rammeavtale på gass levert i 300 bar offshore rack. Air Liquide Offshores positive utvikling fortsetter inn i 2012.

– Vi er veldig fornøyd med å lande denne viktige kontrakten med IKM. Vi ble valgt ut i fra kriterier som pris, HMS, servicegrad og lokasjoner. Det er også disse kriteriene vi skal bli best på i markedet, sier administrerende direktør i Air Liquide Offshore, Dag Bogetvedt.

Tungt inn i det norske offshoremarkedet

Gjennom etableringen av Air Liquide Offshore, har verdens største leverandør av industrigass, franske Air Liquide, gått tungt inn i det norske offshoremarkedet. Selskapet, som har mer enn 40 000 ansatte, skal de nærmeste årene bygge opp et landsdekkende produksjons- og salgsapparat for alle typer industrigass til norsk sokkel.

Lang erfaring og vekstambisjoner

Konkurransen er hard, men Bogetvedt er overbevist om at Air Liquide Offshore vil lykkes i Norge. - Vi har internasjonal backing, men Air Liquide Offshore er et norsk selskap med ansatte som kjenner utfordringene og behovene i det det norske markedet godt. Så langt har markedsmottagelsen gått over all forventning. Vi er allerede i ferd med å øke bemanningen og forventer god vekst i 2012 og 2013, sier Bogetvedt.

Kvalitet og pris

Air Liquide har i dag en andel på 15 % av markedet for offshoregass på verdensbasis. Satsingen i Norge skal legge til rette for at selskapet skal øke sine markedsandeler i alle deler av verden. Norge er valgt ut som pilot både fordi det er økonomisk interessant og fordi man får anledning til å bygge opp en arbeidsplattform knyttet til offshore-virksomhet fra grunnen av.

Alt utstyr selskapet kjøper inn er fra øverste hylle. – Vi har valgt å investere i det siste nye av utstyr for å sikre at det vil fungere optimalt i de krevende forholdene våre kunder møter eksempelvis i Nordsjøen og i Barentshavet. Hvis utstyret fungerer i tøffe norske forhold, vet vi at det vil fungere også i resten av verden. Markedet har respondert veldig positivt på vårt sterke fokus på kvalitet og pris, sier Bogetvedt.