Prisvinner skal få kundene på kroken

Tecnor AS vant prisen for beste investor-presentasjon ved avsluttningen av Subsea First Step 2011. Bjarte Nordvik er gründeren bak Tecnor, og har utviklet en krok for automatisk avkobling av last.

Published: 3 November 2011

Som del av Subsea First Step fikk de fem deltakende bedriftene presentere seg for både potensielle investorer og kunder. Denne dagen ble ansett som eksamen for deltakerne, hvor de fikk tilbakemelding og gode råd for veien videre.

Pris for beste investor-presentasjon ble tildelt Tecnor på bakgrunn av tilbakemelding på gjennomføringsevne, markedspotensial og innovasjonsgrad. Tecnor vant også pris for størst fremgang gjennom Subsea First Step-programmet.

ProAnalysis leverer olje i vann-målere, og vant prisen for 'Best Elevator Pitch'.

Les også nyhetssaken Eksamen for Subsea First Step-bedriftene.

Betydelig HMS-gevinst

Løfteoperasjoner er risikabelt og teknologien til Tecnor gjør at avkobling kan skje uten involvering av personell, noe som gir en betydelig HMS-gevinst. - Jeg har opplevd veldig stor interesse for løsningen, og deltakelsen i Subsea First Step er viktig for å sikre at jeg tar de rette skrittene for å realisere oppfinnelsen, sier Nordvik.

- Tilbakemeldingene på gjennomføringen av Subsea First Step har vært svært gode, og vi ser for oss å gjennomføre tilsvarende program i fremtiden, sier Jon O. Hellevang som koordinerer gjennomføringen i NCE Subsea. Bergen Teknologioverføring (BTO), som har vært prosjektleder for gjennomføringen, ser også på muligheten for å gjennomføre tilsvarende program for andre næringer.

Subsea First Step er utviklet av Bergen Teknologioverføring, Høgskolen i Bergen og NCE Subsea. Hovedsamarbeidspartnere og sponsorer for gjennomføringen har vært Aker Solutions, DnB NOR og Innovasjon Norge.

Gå til mer informasjon om Subsea First Step