Siemens-kontrakt på 1500 meters dyp

Siemens har inngått en avtale med FMC Technologies om levering av Bennex Anguila Cobra Head termineringsløsning. Løsningen vil gi sikker tilkobling av kombinert hydraulikk og strømkabel til et Subsea-anlegg på opptil 1500 meters dyp utenfor kysten av Angola.

Published: 15 September 2011

Bennex Anguila Cobra Head enhetene fra Siemens skal være levert i andre kvartal 2012, og vil bidra til å knytte sammen kraft- og signalforsyningen til fem ulike oljefelt som til sammen har oljereserver på 750 millioner fat olje. Løsningene er skreddersydd for å tåle store havdyp, noe feltene utenfor kysten av Angola kan by på.

De kostnadseffektive løsningene fra Siemens bidrar til økt utbygging av undersjøisk kraft- og signalforsyning, og de erstatter tilsvarende løsninger som i dag bygges over havoverflaten. Ved å legge slik forsyning til havbunnen, blir oljeproduksjonen mer energieffektiv og mindre miljøbelastende.

- Leveransene er med på å befeste vår posisjon i markedet som leverandør av subsea distribusjonsprodukter- og system sier Head of Sales, Oil & Gas, Subsea Products, Erik Stensrud.

Leveransen omfatter komplett levering og innstallering av strukturer i Angola, samt termineringsløsninger for elektriske kabler og hydraulisk distribusjon.

- Innovasjon og fokus på produktutvikling, i et globalt subsea marked som stadig endrer seg, er tildelingen av denne kontrakten et synlig bevis på, sier Stensrud.

Kontrakten føyer seg inn i en rekke prosjekter selskapet har levert til ulike subsea installasjoner i Angola gjennom de siste årene.

For mer informasjon, vennligst kontakt

Erik Stensrud, Head of Sales, Oil & Gas, Subsea Products
Mob: +47 481 88 082, e-post: erik.stensrud@bennex.no

Atle Strømme, Sr. Vice President i Siemens Subsea Solutions
Mob: +47 90 17 47 92, e-post: atle.stroemme@siemens.com

Christian Jahr, informasjonssjef i Siemens
Mob: +47 95 22 60 88, e-post christian.jahr@siemens.com


Siemens

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske og innovative løsninger for industri, samferdsel, energi og helse. Vi er verdens største leverandør av bærekraftige og miljøvennlige løsninger, og over en tredjedel av omsetningen kommer fra vår grønne portefølje. I over 160 år har vi satt tydelige spor i utvikling av nye teknologiløsninger for hele verden, og med over 400.000 medarbeidere i mer enn 190 land spiller vi en viktig rolle også når det gjelder fremtidens utfordringer. I Norge har Siemens om lag 1500 ansatte fordelt på 12 lokasjoner. Hovedkontoret ligger i Oslo.