Bennex har inngått kontrakter for to-siffrede millionbeløp

Bennex har signert kontrakter på leveranser av subsea distribusjonssystemertil Kirinskoye, som er et subsea-til-land gass- og kondensatfelt utenfor Russlands stillehavskyst.

Published: 3 February 2011

Kontraktene befester selskapets posisjon i markedet

  • Kontraktene er inngått med tre ulike norske selskap som alle har betydningsfulle leveranser til dette russiske prestisje prosjektet sett fra norske øyne. Leveransene vi her gjør er også de første Bennex er involvert i til Russland, sier Geir Otto Amundsen, direktør i Bennex Kongsberg.

Feltet ligger på 90 meters havdyp, i Kirinsky-blokken på Sakhalin III prosjektet 28 kilometer utenfor Sakhalinøya. Leveransene omfatter elektriske og hydrauliske distribusjonssystemer.

De første leveransene er allerede startet og leveransene vil fortsette gjennom 2011.
Utstyret produseres og testes i Bennex sitt verksted i Kongsberg Teknologipark.

Om Bennex Group

Bennex Group er en del av Stavanger baserte Subsea Technology Group (STG) som er et Hitec Vision selskap. Bennex Group er et globalt selskap representert med engineering, produksjon, service og salgsfasiliteter i Houston, Aberdeen, Kongsberg og Bergen. Bennex Group er idag totalt ca. 170 ansatte hvorav 75 på Kongsberg.

Bennex har mer enn 25 års erfaring med leveranser av produkter og distribusjons-systemer til subsea markedet. Selskapet har også bred kompetanse og lang erfaring innen ROV, umbilical termineringer, seismiske løsninger og system. Selskapet innehar unik teknologi innen sitt fagområde og har en fyldig referanseliste å vise til.

For ytterligere informasjon:

Geir Otto Amundsen, Direktør Bennex Kongsberg
Telefon +47 906 00 559

Jan Helge Telseth, Salgs- og Markedsdirektør, Bennex Group
Telefon: +47 902 95 120