Viser veien videre

I januar er det igjen klart for FFU-seminaret, årets store høydepunkt for Foreningen for fjernstyrt undervannsteknologi.

Published: 27 December 2010
Torsdag 27.januar arrangeres seminaret for 16. gang på Statoils IB-senter på Forus. Årets seminar har fått tittelen «veien videre» og omhandler perioden etter finanskrisen.
 
– Vi skal fokusere på den gode utviklingen i markedet i 2010 og utviklingen i perioden som kommer, sier leder i FFUs programkomité, Gro Karine Steen Østebø. Hun lover et interessant og variert program, samt rikelig med anledning til å mingle med kolleger fra bransjen.
 
Variert program
 
– FFU-seminaret er en glimrende anledning, for faglig interesserte, til å få et innblikk i hva som rører seg i subseabransjen akkurat nå. Vi har laget et opplegg med et bredt utvalg av tema, sier Østebø. Hun legger til at seminardeltakerne kan oppleve spennende, varierte og interessante foredrag innenfor følgende fem temabolker:
  • Veien videre
  • Nye produkter / teknologi
  • ROV/AUV/Fartøy
  • Ny energi
  • Prosjekterfaring
– Særlig innenfor «Nye produkter» har vi i år flere spennende foredrag. Det vil si hele fire innlegg av representanter fra Scopos, Torocon, Innova, samt Maximator & Panolin.
 
 
En møteplass
 
FFU-seminaret er ikke minst en fin arena for å møte andre fra bransjen. Programkomiteen har satt av rikelig med tid til pauser mellom foredragene. 
 
– Ofte treffer man bransjefolk i formelle møter. På FFU-seminaret er rammene friere, noe som gir anledning til å bli kjent på en annen måte, sier Østebø.
 
Hun anbefaler også å ta en tur innom utstillerområdet, der en rekke bedrifter presenterer seg selv og sin nyeste teknologi. – Pågangen av folk som ønsker å stille ut på seminaret har vært stor. På utstillerområdet kan seminardeltakerne oppdatere seg på nyheter innen subseateknologi, bli kjent med nye bedrifter og lære mer om bedrifter de kjenner fra før.
 
– For FFU er seminaret årets absolutte høydepunkt. Vi gleder oss til å ta imot seminardeltakerne på FFU-seminaret 2011, avslutter hun.
 
Kilde: www.ffu.no.