FMC Technologies gikk av med seieren

FMC Technologies er vinner av Ingeniørbragden 2010. Dette er den tredje prestisjetunge prisen deres IOR-teknologier vinner i år.

Published: 17 December 2010
FMC Technologies ved FMC Kongsberg Subsea vant årets Ingeniørbragd for selskapets store satsing på teknologier for økt oljeutvinning, såkalte IOR-teknologier.
 
Tidligere i år ble de også tildelt Oljedirektoratets IOR-pris, samt ONS Innovasjonspris for sine IOR-teknologier.
 
Teknologiene er basert på et langsiktig utviklingsarbeid. Det går gjerne ti år eller mer fra oppstarten til de er i kommersielt bruk. Utstyr og tjenester for økt oljeutvinning vil bety mye for norsk økonomi fremover. Økt oljeutvinning vil sannsynligvis gi større vekst i ressursgrunnlaget enn nye funn på sokkelen.
 
Til Teknisk Ukeblad sier administrerende direktør Rasmus Sunde, at en slik pris viser at teknologien til FMC Technologies ligger langt fremme og blir anerkjent i det norske teknologimiljøet. De får vist fram noe av bredden i det de holder på med, både innenfor lett brønnintervensjon, boring og havbunnsprosessering. Prisen bidrar også til at de får flere godt kvalifiserte søkere både til seg og til bransjen som helhet.
 
Vinneren ble stemt frem av leserne av Teknisk Ukeblad og en fagjury.
 
 
Kilde: Teknisk Ukeblad