Brasil blomstrer

Det brasilianske olje- og gassmarkedet er i sterk vekst. Materiell- og kompetansebehovet er enormt.

Published: 20 September 2010
Det nasjonale oljeselskapet, Petrobas, skal øke produksjonen fra dagens 2,5 millioner boed til 5,7 millioner boed på mindre enn 10 år. Materiell- og kompetansebehovet er enormt.
 
Bergensdelegasjon til Rio
 
En delegasjon på over 20 personer, organisert av NCE Subsea, Business Region Bergen og HOG Energi, besøkte Rio Oil & Gas 13. – 16. september. Deltakerne reiste til Rio for å skape seg et inntrykk av om Brasil kan være et marked de kan satse i, og ikke minst få informasjon om hva det kreves for å levere produkter og tjenester i Brasil.
 
På programmet stod en rekke seminarer og, like viktig, møteplasser hvor kontakter med både norske og brasilianske aktører skapes. Flere av de deltakende selskapene hadde også planlagte og ad-hoc møter med agenter og selskaper som søker samarbeid i Brasil.
 
Under seminarene fremkom det at mulighetene for norsk leverandørindustri er betydelig. Men etablering i Brasil er også krevende. Innovasjon Norge og INTSOK har derfor utviklet en veileder for etablering til bruk i beslutningsprosess og etablering.
 
Fellesmiddag for delegasjonen
 
Stort utbytte
 
Gert Chr. Strindberg, administrerende direktør i Norwegian Piping, er svært tilfreds med at han besluttet å reise med delegasjonen. - Vi har fått tilgang til møteplasser, arrangementer og personer vi ikke kunne fått om vi hadde reist alene.
 
- Brasil er et marked vi ønsker å komme inn i. Det vi har lært og erfart på denne turen har forsterket ønsket. For oss har både organisering, gjennomføring og utbytte av å reise med delegasjonen klart overgått forventningene vi hadde. Det kan anbefales.
 
NCE Subsea medlemsbedrifter som deltok i delegasjonen:
  • Advantec
  • Beerenberg
  • Bring
  • Norske Ventiler
  • Norwegian Piping
  • Transmark Subsea
  • VEX Gruppen