Bennex signerer avtale med FMC Technologies

Bennex har signert en avtale med FMC Technologies om leveranser av subsea distribusjonssystemer. Avtalen har en betydelig markedsmessig verdi for Bennex.

Published: 10 August 2010
”Avtalen er meget viktig for oss. Den gir oss et godt fundament for vekst i det globale subseamarkedet”, sier Geir Otto Amundsen, direktør i Bennex Kongsberg.
 
Intensjonen med avtalen er at partene skal samarbeide tettere med den hensikt å oppnå konkurransemessige fordeler i et globalt marked.
Kontrakten omfatter leveranser av elektriske, fiberoptiske og hydrauliske distribusjonssystemer.
 
”Avtalen er et kvalitetsstempel for oss i Bennex. Den understreker også at vi er en viktig leverandør av distribusjonssystemer i det globale markedet”, forteller Amundsen.
 
Kontrakten viser at Bennex har global konkurransekraft. Det er viktig med tanke på videre utvikling av Bennex, både når det gjelder omsetning og ansatte.
 
”Konkurransekraft er nøkkelen til suksess. Vi prioriteter leveringsdyktighet gjennom optimale prosesser, kapasitet, kvalitet, global tilnærming og tilstedeværelse. Vårt fokus på å møte fremtidens krav til teknologiske løsninger har aldri vært høyere”, sier Geir Otto Amundsen.
 
Avtalen har en varighet ut 2011 med opsjon på forlengelse ytterligere ett år.
 
Bennex Group er en del av Stavanger baserte Subsea Technology Group (STG) som er et Hitec Vision selskap. Bennex Group er et globalt selskap representert med engineering, produksjon, service og salgsfasiliteter i Houston, Aberdeen, Forres, Kongsberg og Bergen. Bennex Group er idag totalt ca. 170 ansatte hvorav 70 på Kongsberg.
 
Bennex har mer enn 25 års erfaring med leveranser av produkter og distribusjonssystemer til subsea markedet. Selskapet har også bred kompetanse og lang erfaring innen ROV, seismiske løsninger og system. Selskapet innehar unik teknologi innen sitt fagområde og har en fyldig referanseliste å vise til.
 
For ytterligere informasjon:
Ta kontakt med Geir Otto Amundsen, direktør Kongsberg på +47 906 00 559