Storveis studietur til Brasil

I år som i fjor var det duket for studietur til Brasil for studentene på undervannsteknologilinjen ved Høyskolen i Bergen (HiB). Workshop ved universitetet i Vila Velha, deltagelse på Subsea Rio-konferansen, og bedriftsbesøk stod på programmet.

Published: 26 October 2009
I takt med trenden i subsea industrien har studentene i undervannsteknologi ved HiB vært tidsriktige ved å arrangere studietur til Brasil de to siste årene. Det brasilianske subsea markedet antas å være det største og mest utfordrende i årene som kommer og i den forbindelse var NCE Subsea med på å støtte studieturen med inngang til den bransjetunge Subsea Rio-konferansen. Studentene selv omtalte konferansen som svært relevant og at de satt igjen med et stort
læringsutbytte.

Studentenes utenlandstur inkluderte også en rekke bedriftsbesøk. Under oppholdet i Rio de Janeiro kunne Maritek, Solstad Offshore, Statoil Hydro og Aker Solutions ønske studentene velkomne til sine respektive avdelinger. Bedriftene informerte om sine prosjekter og aktiviteter i Brasil.

Studieturen til Brasil føyer seg inn i rekken av utenlandsopphold som løper ut i fra en utvekslingsavtale Høgskolen i Bergen og det brasilianske universitetet, Centro Universitário Vila Velha, undertegnet i 2006.  HiB omtaler avtalen som et konkret samarbeid innen undervannsteknologi, hvor blant annet kunnskap, erfaringer og fremtidsutsikter om de to nasjonale subsea næringene er gjenstand for diskusjon.

NCE Subsea har i de siste årene viet betydelig plass til Brasil i sitt fokus på globalisering, da det brasilianske subsea markedet kan vise seg som viktig i fremtiden for NCE Subsea sine partner- og medlemsbedrifter.  Å støtte studentene i undervannsteknologi sin etter hvert årlige studietur til Brasil er et viktig moment for NCE Subsea, da globalisering av forskning og utdanning, så vel som bedrifter, står sentralt i formålet vårt.   
 
 
Reisefølget utenfor Subsea Rio-konferansen
 

 
På Subsea Rio 2009