NCE Subsea er Årets nykommer

Under den årlige høstfesten i Vest Næringsråd ble NCE Subsea tildelt prisen Årest nykommer 2009.

Published: 23 October 2009
Daglig leder i NCE Subsea, Trond Olsen mener prisen er viktig og gledelig for organisasjonen. - Jeg er overrasket over at vi fikk prisen, men det er flott at det arbeidet vi gjør blir anerkjent og sett, sier han.

Prisen Årets nykommer skal bidra til å styrke og utvikle næringslivet i øykommunene Fjell, Sund og Øygarden. En av årsakene til at juryen mener nykommerprisen skal gå til NCE Subsea, er at organisasjonen setter regionen på kartet. Videre grunngir juryen sitt valg med at organisasjonen vil bli viktig også i fremtiden.

- Gir prisen videre
NCE Subsea har besluttet at pengepremien skal gis videre til linjeforeningen for studenter innen Undervannsteknologi ? drift og vedlikehold, ved Høgskolen i Bergen. Betingelsen er at midlene brukes til faglig rettede aktiviteter som er tilgjengelig for alle studentene ved studiet.

Prisen fra VNR var på 5,000 kroner, og NCE Subsea møter dette med samme beløp. Tildelingen på 10.000 kroner ble kunngjort for alle studentene på studiet ved lunsjtider fredag.- Tildelingen ble meget godt mottatt av studentene, sier Trond Olsen. De begynte umiddelbart å diskutere hvordan de skulle bruke midlene, blant annet til en mulig ekskursjon til Stavanger. 
 
- Prisdryss i subsea klyngen
Under høstefesten delte man også ut prisen Årets bedrift 2009, samt midler fra Sparebanken Vest ? VNR Fondet.

Vest Næringsråd forvalter gavemidler bevilget av Sparebanken Vest til regional næringsutvikling. Midler tildeles bedrifter og prosjekter etablert/under etablering i Fjell, Sund og Øygarden. NCE Subsea medlemsbedrift Lie Overflate Teknikk ble tildelt 75,000 kroner fra Sparebanken Vest - VNR fondet.

En annen medlemsbedrift i NCE Subsea, Norske Ventiler, var nominert til prisen Årets bedrift 2009. Juryen for årets bedrift poengterte at de nominerte alle var verdige som vinnere og måtte betraktes som ledende innen sine respektive fagområder.