NCE Subsea vokser stadig

Flere og flere bedrifter blir en del av subsea-klyngen. Veksten gjør at vi står sterkere sammen om å utvikle subsea-industrien i Hordaland.

Published: 17 November 2010
Siden sommeren har vi hatt en vekst på mer enn 11 prosent i antall medlemmer. I tillegg er BI kommet inn som ny partner. Dette bidrar til større nettverksmuligheter og flere ressurser å spille på.
 
Så langt i år har vi fått 18 nye medlemmer i NCE Subsea. - Målsettingen vår er fem i året, så dette er veldig bra, sier en fornøyd daglig leder, Trond Olsen.
 
Partner Maskinering AS er det nyeste medlemmet som har kommet til. Vi teller nå hele 110 medlemmer.
 
Ny partner
 
Inger Beate Pettersen fra BI er veldig glad for at partnerskapet endelig er på plass. – Dette er noe jeg har jobbet lenge med.

- BI ønsker seg en tettere kobling mot subsea-næringen, svarer Pettersen på spørsmålet om hva de håper å få ut av partnerskapet. - Vi skal selge en oppdatert tjeneste, og er da avhengig av at undervisningen vår er mest mulig oppdatert og næringslivsorientert.
 
- Vi vil at det de ansatte ved BI skal få mer kunnskap om klyngen og dermed kunne integrere det bedre i undervisningen. Vi ønsker også at bedriftsbesøk skal være en del av undervisningen, og håper vi kan få til besøk til andre medlemsbedrifter.
 
Bidrar med kompetansebygging

Inn i klyngen kan BI bidra med kompetansebygging og arrangere relevante kurs og seminarer.
 
– Vi har mulighet til å skreddersy kurs og konferanser som passer næringen. I 2011 flytter vi inn i nye store lokaler i Bergen, og ønsker da å invitere alle partnere og medlemmer i NCE Subsea på et BI-seminar.