Vellykket studietur og delegasjonsbesøk til OTC 09

For tredje år på rad medvirket NCE Subsea til å arrangere studietur og delegasjonsbesøk fra Hordaland til verdens største og mest betydningsfulle petroleumsmesse, Offshore Technology Conference, første uken i mai i Houston.

Published: 15 May 2009
Hele 28 motiverte og nysgjerrige deltakere deltok i delegasjonen som møtte ettermiddagen søndag 3. mai for oppstartsmøte og bli kjent samling i Houston (se relatert nyhetssak fra offshore.no).
 
Programmet startet den påfølgende dagen med bedriftsbesøk hos FMC Technologies og Halliburton. Samme ettermiddag var det mottakelse hos den Norske Generalkonsulen i Houston, med påfølgende middag sammen med stavangerdelegasjonen i regi av Sparebank1 SR-Bank.
 
I forkant av mottakelsen deltok et utvalg av delegasjonen på utdelingen av OTCs Spotlight on Technology Awards, hvor Bergensfirmaet ProPure ble tildelt pris for sin teknologi for tredje gang. Les mer om ProPure og prisen her.
 
Tirsdag morgen gjennomførte NCE Subsea et frokostseminar. Over 60 deltakere hadde funnet veien til seminaret for å høre om markedsmuligheter i GoM og erfaringer norske selskaper har gjort med etablering i Houston.
 
Programmet, med nedlastbare presentasjoner, var som følger;
Etter lunsj sammen med Norwegian American Chamber of Commerce (NACC) reiste delegasjonen til messen for å besøke utstillere. Kvelden var satt av til Business Region Bergens årlige OTC Barbeque, denne gangen med over 70 deltakere og gode muligheter for nettverksbygging i en sosial setting.
 
Påfølgende dag hadde deler av delegasjonen møte med Texas A&M University for å diskutere potensielle sammenfallende interesser og mulig fremtidig samarbeid.
 
Nedlastbare presentasjoner er Asbjørn Algrøy - Business Region Bergen, Kjell Øyvind Frøysa - CMR, Trond Olsen - NCE Subsea og David Burnett, Director of Technology, Global Petroleum Research Institute, Texas A&M University. En rekke av delegatene benyttet denne dagen til å besøke utstillere på messen. Avslutningsvis deltok delegasjonen på NACC årlige OTC middag, en storslagen opplevelse med over 600 gjester.
 
Siste besøksdag hadde delegasjonen frokostmøte med oppsummering av opplevelser og erfaringer fra besøket. Deltakerne var i det hele meget godt fornøyd med organisering, gjennomføring og innhold, og mente de fikk mye igjen for deltakelse. Det ble også gitt konkrete forslag til endring, utvidelse og forbedring av neste års studietur.