Ny prosjektleder til NCE Subsea

Geir Wallevik er engasjert som ny prosjektleder for produkt- og leveransesamarbeid i NCE Subsea. Wallevik skal i en overgangsperiode ivareta rollen på vegne av Sintef.

Published: 13 May 2009
Geir Wallevik har bred erfaring og kompetanse fra olje og gass industrien. Han har arbeidet nærmere 15 år i tidligere Statoil, blant annet som feltsjef for Gullfaks-feltet, sjefsingeniør for operasjon og vedlikehold, og forsyningssjef. Som forsyningssjef hadde han også ansvar for Statoil?s subsea tool-pool på Ågotnes.
 
Wallevik er tidligere formann i Underwater Technology Foudation (UTF), og han hadde også denne posisjonen da UTF i 2003 initierte en kartlegging av subsea virksomhet i regionen.

- Den gang var vi overrasket over resultatet av kartleggingen, sier Geir Wallevik. Antallet og størrelsen på subsea bedriftene i klyngen overrasket oss, men også bredden i produkter og tjenester disse kunne tilby.
 
Nå driver Wallevik konsulentvirksomhet og oppdrag knyttet til energiløsninger i firmaet EnSol, hvor han er partner og aksjonær. Han er utdannet sivilingeniør ved NTH i Trondheim.
 
Som prosjektleder for produkt- og leveransesamarbeid i NCE Subsea vil Geir Wallevik blant annet ha ansvar for å følge opp initiativene knyttet til Faggruppe maskinering, Faggruppe Hydroakustikk, prosjektene Subsea Gründer, databasen Subsea Index, samt gjennomføring av NCE Subsea møteforum 2009.