Aanderaa Data Instruments årets Villsau

Hordaland eksportpris ble i 2009 tildelt databedriften Aanderaa Data Instruments AS. Bedriften er NCE Subsea medlem og deltar aktivt i flere prosjekter i klyngen.

Published: 23 March 2009

Det er Hordaland Fylkeskommune, Innovasjon Norge og Bergen Næringsråd som står bak prisen. Den såkalte Villsauprisen ble første gang delt ut i 2003.

- Dette kom svært overraskende. Vi har vært i bransjen i 40 år uten alt for mye oppmerksomhet, og dette kom som en anerkjennelse til bedriften og våre ansatte som med glød og entusiasme har utviklet nye og grensesprengende produkter, sier Administrerende direktør i Aanderaa Data Instruments Asbjørn Birkeland.

Aanderaa Data Instruments har blant annet utviklet modeller for måling og datakraft som brukes av oljebransjen ned til 6000 meters dyp. Juryen har spesielt fremhevet at bedriftens instrumenter er brukt til å få bedre kunnskap om våre globale klimautfordringer.
 
Solid eksportbedrift
Hordaland eksportpris tildeles en person eller bedrift i Hordaland som gjennom aktivt, profesjonelt og målrettet arbeid har etablert seg som eksportør og/eller har bidratt til å promotere næringslivet i Hordaland internasjonalt.
 
Aanderaa Data Instruments har hatt god vekst i ordreinngang og inntjening det siste året. Total omsetning i 2008 var 159 millioner kroner. Andel av driftsinntekter som kom fra eksport var i 2008 på hele 77% og i noen segment eksporterte man så mye som 95% av produktene.
 
Tekst og foto: Bergen Næringsråd