Askøy næringspris 2008 er tildelt Noralf Andreassen

Noralf Andreassen, daglig leder i maskineringsbedriften Intermec AS, ble torsdag 20. november tildelt Askøy næringspris 2008. Ordfører i Askøy Kommune, Knut Hanselmann, overrakte prisen under et næringsarrangement i Strusshamn.

Published: 26 November 2008

Juryens begrunnelse:
Noralf Andreassen er en person som med rette kan kalles en Gründer. Fra han startet Intermec AS i 1991 og frem til i dag har han møysommelig bygget opp en bedrift som i dag fremstår som ledende innenfor sitt område.
 
Mye av årsaken til suksessen ligger i at årets vinner har forstått viktigheten av å skolere sine medarbeidere. Han har samarbeidet godt med skoleverket, lokalt på Askøy og i Bergensregionen. Han har hatt flere TAF-elever (Teknisk-allmennfag-elever), som går på skole i Lindås, men som får sin praksis hos Intermec AS på Askøy.
 
Bedriften har utviklet produkter, produksjonslinjer og logistikkordninger som har satt bedriften i en særlig posisjon i sitt markedselement. Dette har også gitt grunnlag for den betydelige vekst bedriften kan vise til. Som eneste Askøybedrift stilte Intermec AS med egen stand på oljemessen Offshore Northern Seas i Stavanger i høst.
 
Når juryen denne gangen setter fokus på personen bak bedriften er det bl.a. fordi denne personen også har lagt ned et betydelig arbeide i den lokale næringslivsforeningen der han har vært et meget aktivt medlem i mange år.
 
Dessuten har Noralf Andreassen også, som en av få bedriftseiere på Askøy, vært aktivt med i Bergen Næringsråd og ikke minst i NCE Subsea på Ågotnes. Han har vært aktivt medlem i NCE Subsea Maskineringsgruppe, hvor han spesielt har fremmet behovet for å øke maskinarbeiderens status.
 
I tillegg har han brukt mye fritid og penger på sitt lokale idrettslag, Apollo på Davanger.
 
Om Askøy Næringspris
Askøy Næringspris er innstiftet av Askøy Kommune, Askøy Næringslivsforening og Nordea Bank Askøy. I statuettene står det at Næringsprisen skal bidra til å skape oppmerksomhet og anerkjennelse for næringslivsrelatert arbeid generelt. Prisen kan tildeles enkeltpersoner, organisasjoner eller bedrifter som gjennom flere år har utmerket seg med gode initiativer, godt arbeid eller gode resultater.
 
Ved tildeling til bedrifter kan man vektlegge teknologisk, markedsmessig eller økonomisk fremgang. Prisvinneren kan ha bidratt til å gjøre Askøy kjent i næringsmessig sammenheng, enten i samfunnet generelt eller i en bransje spesielt.
 
NCE Subsea gratulerer Noralf med prisen!
 
Foto: Noralf Andreassen, (nederst) fra Intermec  stand under ONS 2008.