NCE Subsea trapper opp internasjonal deltagelse

NCE Subsea Forum for internasjonalisering har besluttet å forsterke aktiviteten for å gjøre klyngens aktører bedre kjent i sentrale internasjonale markeder.

Published: 2 June 2008
Med gode erfaringer fra nylig gjennomført delegasjonsreise til OTC i Houston i regi av Hordaland Fylkeskommune ('Hordaland sterkt til stede i Houston'), følger NCE Subsea opp med to nye delegasjonsturer i inneværende år.

Yvonne Torgersen, Administrerende Direktør i Norske ventiler uttalte etter sin deltakelse på OTC i Houston:
?Vi var inne i en travel periode og jeg hadde mye å gjøre her hjemme. Derfor var jeg noe usikker på om det var riktig av meg å prioritere en slik tur akkurat da.  Det å være på OTC og se hvilke muligheter som er der borte har gitt meg en ny gnist. Vi kommer definitivt til å styrke vår satsing i Houston?.

Hun mener at små eller mellomstore bedrifter, slik som dem selv, som ikke har alle de rette kontaktene, lett kan ha en begrenset nytteverdi av å reise alene.   ?Utbyttet av å reise på en stor messe som OTC blir garantert mye bedre dersom man er med på en slik tur?
Les mer om Yvonnes erfaringer: 'Lovpriser fellestur til Houston'.
 
Første studiereise er planlagt til Rio Oil & Gas. Studiereisen er et samarbeid mellom NCE Subsea, Innovasjon Norge, Business Region Bergen og Hordaland Olje og Gass. Antatt avreise er lørdag 13. eller søndag 14. september, med retur/ankomst i Bergen fredag 19. september.
 
Det vil være et tilrettelagt program for å maksimere læringsutbyttet for deltakerne. Dette omfatter foredag, bedriftsbesøk og sosiale arrangementer. Delegasjonsleder vil være styreleder i Business Region Bergen, Herman Friele, som selv har betydelig kunnskap om Brasil. En rekke bedrifter fra Hordaland og fra subsea klyngen har tegnet seg som utstillere på messen. Du finner mer informasjon om Rio Oil & Gas her.
 
Andre studiereise er til Offshore South East Asia 2008 (OSEA) i Singapore. Studiereisen vil være arrangert av NCE Subsea. Messen gjennomføres i perioden 2. ? 5. desember. Tidspunkt for avreise og retur vil vi komme tilbake til. Du finner mer informasjon om OSEA 2008 her.
 
For begge studiereisene vil det bli utarbeidet program og sendt ut invitasjon til deltakelse til NCE Subsea partnere og medlemmer. Deltakere dekker selv kostnader med reise og opphold.
 

Foto:
(Øverst): Under OTC 2008 besøkte delegasjonen flere Hordalandsbedrifter etablert i Houston, Texas. Her utenfor Bennex kontorer. (Nederst): Delegasjonen besøkte også Hordalandsbedriftene som var representert med stands på messeområdet.