Hordaland sterkt til stede i Houston

Hordaland satset sterkt i forbindelse med OTC 2008 i Houston. Regionen stilte med en delegasjon på 20 personer, med Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg i spissen.

Published: 16 May 2008

Offshore Technology Conference (OTC) er verdens største offshore arrangement for fagfolk, service- og leverandørindustri. Antallet deltakere var rekordhøyt under årets konferanse, med over 75 000 besøkende over fire dager.
 
Dette var andre gang Fylkesordføreren stod i spissen for en Hordalandsdelegasjon under OTC. I 2007 bestod delegasjonen av 5 personer, i år var antallet deltakere økt til 20. Hordalandsdelegasjonen bestod av ordførere og politikere, samt representanter for nettverksorganisasjoner og næringsliv.
 
Delegasjonen tok del i et omfattende program med besøk hos organisasjoner i Houston, besøk hos Hordalandsbedrifter som er etablert i Houston og besøk av stands på messeområdet.
 
Erfaringsutveksling
Flere av deltakerne i delegasjonen kommenterte at det var veldig lærerikt med besøk av Hordalandsbedriftene i Houston. Både bedriftsrepresentanter og politikere syntes det var nyttig å høre om erfaringene bedriftene har gjort i forbindelse med etableringer i Houston.
 
Mandag 5. mai arrangerte NCE Subsea er frokostseminar for delegasjonen og bedrifter fra næringsklyngen. Fokus for seminaret var erfaringsutveksling i forhold til internasjonalisering.
 
Nettverksbygging
Muligheten for nettverksbygging var også en viktig del av opplegget for Houston-turen. Delegasjonen deltok på mottakelse hos den Norske Generalkonsulen i Houston, samt lunsj og middag i Norwegian American Chamber of Commerce. Her hadde man mulighet å knytte kontakter og pleie dem man allerede har etablert.

Business Region Bergen arrangerte tirsdag 6. mai sin første aktivitet utenfor landets grenser, da de inviterte delegasjonen, representanter for Hordalandsbedrifter og andre til grillselskap. Styreleder i BRB, Herman Friele, var meget godt fornøyd med arrangementet som samlet mye folk.
 
Det var Hordaland Olje og Gass som hadde ansvar for å samordne opplegget for turen. Daglig leder Sjur Storaas sier det nå blir viktig å bygge på erfaringene fra Houston og planlegge det videre markedsførings-arbeidet innen petroleumsnæringen i Hordaland.
 
- Det neste store arrangementet i så måte er ONS 2008 i Stavanger i august. Her er vi godt i gang med forberedelsene, sier Storaas.
 

Under kan du laste ned presentasjonene fra NCE Subsea OTC 2008 frokostseminar;
 


Foto:

Øverst og midten: Delegasjonen besøkte Hordalandsbedrifter representert med stands på messeområdet.
Nederst: BRB første årlige OTC BBQ var en suksess.