Vil gi NCE Subsea enda mer luft under vingene

Han elsker å fly og er medlem av Bergen Aero Klubb. Nå vil Ivan Ole Moldskred være med og gi NCE Subsea luft under vingene.

Published: 16 April 2008
? Den følelsen man får når man flyr et lite småfly er helt fantastisk ? nesten ubetalelig, smiler Ivan Ole Moldskred.
Han er nyansatt i NCE Subsea-systemet og skal ha ansvar for forumene Innovasjon og nyskaping og Klyngeutvikling. ? Jeg tror mulighetene som ligger i disse forumene er store, sier Moldskred, som er ansatt av Norwegian Marine Technology Research Institute (Marintek) hos Sintef og begynte i stillingen 1. april.  

Utdannet psykolog
Han er i utdannet psykolog, men kan berolige alle med at han ikke kommer til å utføre psykoanalyse på noen av forumenes medlemmer.

? Jeg er ikke psykolog 24 timer i døgnet, jeg vet strengt tatt ikke om jeg er det i noen av døgnets timer, ler Moldskred og fortsetter: ? Jeg tror imidlertid utdannelsen som psykolog kan være god å ha med seg, men det viktigste i denne sammenhengen er nok helt klart erfaringene fra Statoil, hvor jeg har vært store deler av min yrkesaktive karriere, sier han.

Han begynte i Statoil på midten av 80-tallet og sluttet ikke før for et år siden. Han har hatt en rekke forskjellige stillinger i inn- og utland, blant annet som rekrutteringsansvarlig og sist som leder av organisasjons- og lederutvikling for Statoils forretningsområde Undersøkelser og produksjon Norge.

? Det er på dette området jeg har mest å bidra med. Jeg har god kompetanse både på organisasjons- og lederutvikling, noe som jeg selv mener er viktig i forbindelse med utviklingen av disse foraene, sier Moldskred.

Han jobber i dag også som selvstendig konsulent innefor disse områdene, men er også medeier og partner i et større rekrutteringsbyrå.
 
Lavere terskel
Klyngeutvikling handler ifølge Moldskred først og fremt om å bygge gode og fungerende nettverk. Her spiller NCE Subseas forskjellige fora en helt spesiell rolle. Moldskred mener foraene er med og senker terskelen for dialog og kommunikasjon mellom bedriftene.

? Mens Statoil, som jeg kjenner best, hadde et stort internt nettverk, har NCE mange forskjellige nettverk bestående av sterke og solide selskaper. For meg er det veldig spennende å få dette perspektiv på nettverksbygging. Her kommer man sammen, både liten og stor, i en mer uformell sammenheng enn det man kanskje vanligvis gjør. Det gjør det lettere for de minste bedriftene å vise seg frem, for eksempel for StatoilHydro. Man slipper de forskjellige boksene som man vanligvis plasseres i. Dette er en av flere faktorer som gjør at jeg har stor tro på NCE Subsea, sier Moldskred.

Hans egen rolle blir å legge til rette for et godt samarbeids og kommunikasjonsklima. ? Skal vi få til det må medlemmene kjenne hverandre, men også meg godt. I bunn og grunn handler det om å ta vare på forumets medlemmer og utvikle nye allianser og nettverk, sier Moldskred.
 
Sjelden rase
Når Moldskred ikke jobber er han ofte å finne på sykkelsetet eller i luften. Han har spilt fotball i mange år, men la skoene på hyllen for en del år siden. Nå er det på sykkelsetet han bruker mest tid. ? Det er en enormt effektiv måte å komme seg frem på. De sier at 95 prosent av den energien man putter inn blir brukt til å sørge for fremdrift, sier Moldskred, som blant annet har syklet Bergen ? Voss flere ganger.

Han har så langt ikke fått noen gullmedaljer for sin innsats på sykkelsetet, men det vanker snart en medalje for lang og tro tjeneste i ekteskapet. ? Jeg er en sjelden rase og har vært sammen med samme kvinne siden 1974. Vi giftet oss i 1979, sier Moldskred.

Han har ikke vært like trofast når det gjelder båter, og kan på dette området vise til mellom 13 og 14 avsluttede forhold. Hans siste forelskelse er, som vi allerede har nevnt, småfly. ? Jeg håper det også blir et forhold som varer, sier Moldskred.
 
- NCE Subsea kommer til å levere
Når det gjelder NCE Subsea er ikke ambisjonene hans noe mindre. Ambisjonen til Moldskred er å være med og utvikle NCE Subsea til å bli noe virkelig bra.

? Målet er at regionen skal bli ledende innenfor alt som har med subsea å gjøre. Mulighetene er absolutt til stede og utgangspunktet er veldig bra. Jeg tror at dersom vi lykkes med denne satsingen vil vi få godt betalt i fremtiden. Jeg er overbevist om at NCE Subsea kommer til å levere, sier Ivan Ole Moldskred.

Tekst og foto: Torgeir Hågøy, Distinkt Kommunikasjon

Publisert første gang 17.04.2008