Teknokvariet åpent for publikum

De kom, prøvde og ble overbevist, toppsjefene i Norsk Hydro, fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg, ordfører Herman Friele i Bergen og en skokk med unger i alle aldre. Subsea-paviljongen på Bergen Vitensenter ser ut til å leve opp til publikums forventninger om opplevelse.

Published: 31 May 2007
Den høytidelige anledningen til tross, mange av gjestene på åpningen av Bergen Vitensenter lot seg rive med av NCE Subseas undervanns-simulator fra Ormen Lange.
 
Opplevelse
Å gi de besøkende opplevelsen av et moderne, høyteknologisk eventyr er hovedmotivet bak NCE Subseas engasjement i VILVITE-senteret.
 
Med 3D-briller på nesen og trygt plassert i en original ROV pilotstol, kan publikum prøve seg som ROV-operatør, navigere ned mot Ormen Lange og utføre en enkel arbeidsoperasjon. Handlingen er lagt opp som et dataspill, der det vil bli mulig å gjennomføre på tid.
 
- Svært få vet hvordan det ser ut nede på dypet. Dette er et godt tiltak for å virkeliggjøre oljevirksomheten på havbunnen, lød kommentaren til Tore Torvund, viseadministrerende direktør i Norsk Hydro under omvisningen.
 
friele_vilvite
 
Rekrutteringstiltak
Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg oppsummerte ideen bak hele VilVite-senteret slik:- Eg ser og gløymer, eg gjer og forstår, sa fylkesordføreren i talen sin. Hun håpet at Teknokvariet, sammen de rundt 50 andre prøv-deg-selv-installasjonene, vil inspirere ungdom til å søke en utdanning innen realfag.
 
Dekan Ole-Gunnar Søgnen ved avdeling for ingeniørfag ved HiB var blant de ivrige. Et trygt grep om planene om et nytt ingeniørfag i undervannsteknologi ved høyskolen fra høsten av til tross; når det blir spørsmål om dataspill kan kanskje en dekan ha noe å lære fra de unge?
 
Ordfører Herman Friele var også blant dem som lot seg begeistre, han kunne godt tenkt seg et slikt spill hjemme.
 
Hovedsponsor
Det er NCE Subsea, sammen med våre hovedsponsorer Aker Kværner Subsea og Oceaneering, som har stått for utviklingen og finansieringen av Teknokvariet. Bennex, Framo Engeneering og Underwater Technology Foundation (UTF) er også med på å finansiere subsea-utstillingen.
 
nyborg_og_olsen
 
Teknokvariet, i likhet med Bengen Vitensenter forøvrig, er nå åpent for publikum samtlige dager unntatt mandag.