Bli bedre kjent med Vietnam

Interessert i handel eller etablering i Vietnam? Tirsdag 4. september vil enkeltbedrifter fra olje- og gassektoren kunne treffe Mai Quynh Pham fra Innovasjon Norges kontor i Hanoi til korte, individuelle informasjonsmøter i Bergen.

Published: 28 August 2007
Vietnam står på terskelen til å olje- og gassutvinning på dypt vann, og har dermed et økende behov for norske undervannsløsninger. Inntektene fra petroleumsutvinningen vil kunne gi et kjærkomment løft til økonomien i et av verdens 15 fattigste land
 
Den unge oljenasjonen i Sørøst-Asia ble presentert på NCE Subseas sommerfest på Bergen Vitensenter 21. juni i år. Nå har bedrifter innen olje og gass i Bergens-området muligheten til å hente mer informasjon.
 
Gode muligheter for subsea-teknologi
- Bedriftene i Bergens-regionen er ledende på subsea-teknologi. Det er derfor naturlig at de orienterer seg mot markedsmulighetene i et land som Vietnam, var et av hovedpunktene i foredraget Harald Nævdal, Innovasjon Norge Hanoi holdt 21. juni.
 
- Norske teknologileverandører som tør å satse i dette, i internasjonal olje-sammenheng relativt lite markedet, vil ha gode muligheter til å bli dominerende aktører på sine områder, fortsatte Nævdal.
 
Muligheter for produksjon
Vietnam er i ferd med å utvikle seg til Asias nye senter for outsourcing av produksjon. Landet har en ung, kompetent og hardt arbeidende befolkning. Et lønnsnivå som kun utgjør to tredjedeler av det Kina kan tilby, gjør landet ekstra attraktivt for utenlandske bedriftsetableringer.
 
Innovasjon Norges satsning i Vietnam skjer i samarbeid med Norad. Norske bedrifter som ønsker å satse i det sørøst-asiatiske landet vil kunne nyte godt av Norad sine støtteordninger organisert gjennom TIP (Trade and Industry Program Vietnam ? Norway).
 
Markedsmuligheter i Vietnam. Les Harald Nævdals presentasjon 21. juni.
 
Bedrifter som ønsker å treffe Mai Quynh Pham, bør snarest kontakte Bjarne Hollund i Innovasjon Norge Hordaland, bjarne.hollund@invanor.no , mobil 95 16 91 09.
 
Skrevet av: liv strømme