Skal friste utlendinger til Hordaland

Bergensområdet er en attraktiv plass å leve, arbeide og etablere nye virksomheter. NCE Subsea, sammen med Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, har produsert en dvd som skal lokke utenlandsk arbeidskraft til den lokale industrien. Filmen hadde premiere framfor et internasjonalt publikum på DOT i Stavanger forrige uke.

Published: 15 October 2007
Utfordrende jobber, i kombinasjon med vestlandsk natur, er hovedargumentene som skal trekke velkvalifisert, utenlandsk arbeidskraft til industribedriftene i Hordaland.
 
Den fem minutter lange filmen "WORK - LIVE - THRIVE - The Bergen Area", henvender seg først og fremst til ingeniører, men burde være egnet til å vekke interesse også hos faglærte industriarbeidere, mener daglig leder Trond Olsen i NCE Subsea.
 
Amerikansk hverdag - i Norge 
Det amerikanske ektaparet Allison og John Thurmond er gjennomgangsfigurer i filmen. Begge jobber som geologer i StatoilHydro, og det er deres hverdag, og deres argumenter for å flytte hit, som filmen gir et innblikk i.
 
Premiere 
Flere "snik-premierer" til tross, den offisielle filmpremieren fant sted DOT i Stavanger forrige uke. Torsdag 11. oktober kunne de 400 konferansedelegatene glede seg både over tilbudene i nabofylket i nord, og over lunsjen som NCE Subsea var sponsor for.
 
En brosjyre med samme tittel og tema er også utarbeidet. Begge deler kan lastes ned direkte fra våre hjemmesider. På forespørsel vil vi også kunne sende ut ferdig trykte brosjyrer.