The Robert Gordon University besøker klyngen

Tirsdag 15. januar var Professor John F. Watson på Sotra-besøk. Professor Watson er dekan ved the Robert Gordon University som nylig har etablert en mastergrad i undervannsteknologi, MSc Subsea Engineering.

Published: 17 January 2008
Professor John F. Watson og hans kollega Rahda Thomas var invitert til å besøke AGR Group på Straume. Ved siden av å snakke med AGR var de interessert i å lære om Høgskolen i Bergens bachelorstudium i undervannsteknologi drift og vedlikehold. Spesielt var de interessert i det nære samarbeidet mellom skole og industri.
 
I forbindelse med besøket fikk gjestene også en omvisning hos CCB og FMC Technologies på Ågotnes.
 
AGR Group og the Robert Gordon University har tidligere inngått avtale om et langsiktig samarbeid. AGR tilbyr to stipender til tredjeårs ingeniørstudenter ved Universitetet. Studentene kan motta £2000 hvert år de siste to årene av utdanningen sin, og de har også mulighet for å kvalifisere seg til å søke betalt praksisplass hos AGR.
 
Nyopprettet mastergrad
The Robert Gordon University tar nå imot søknader til det nyetablerte MSc Subsea Engineering. Struktur og innhold i denne mastergraden er utviklet i samarbeid med flere selskaper innen subseanæringen. Bakgrunnen for et slikt samarbeid er behovet for å imøtekomme et stadig økende behov for ingeniører i undervannsteknologi.
 
Mastergraden er rettet mot søkere som har noe arbeidserfaring, og som ønsker å videreutvikle eller endre retning i egen karriere. Universitetet tilbyr en nettbasert utdanning som består av en rekke obligatoriske moduler som dekker generelle temaer innen undervannsteknologi, etterfulgt av spesialiserte moduler innen Subsea Engineering. Les mer om utdanningen.
 
Nettbasert opplæring
The Robert Gordon University har også tidligere gjort seg erfaringer med å etablere nettbaserte kurs. Universitetet har i samarbeid med Subsea UK utviklet et kurs som skal gi nyutdannede og ingeniører innen andre fagområder en introduksjon til undervannsteknologi.
 
Kurset ?Introduction to Subsea Training Programme? består av fire nettbaserte moduler, og man behøver ikke være medlem av Subsea UK for å melde seg på kurset. Les mer om kurset.
 
NCE Subsea samarbeid
Under besøket på Sotra fulgte daglig leder i NCE Subsea, Trond Olsen, gjestene hele dagen. Han forteller at Professor John F. Watson viste stor interesse for NCE Subsea og hva det består av.
 
Olsen og Professor Watson gjorde dessuten avtale om møte og omvisning ved Universitetet neste gang NCE Subsea er i Aberdeen. NCE Subsea søker å få til en avtale med Subsea UK og the Robert Gordon University om å gjøre kurset ?Introduction to Subsea Training Programme? tilgjengelig for NCE Subsea medlemmer og partnere til en rabattert pris.
 
Foto: (fra venstre) Knut Landro (CCB), Rahda Thomas (Robert Gordon University), Professor John F Watson (Robert Gordon University), Jon Inge Matre (FMC Technologies) og Chantal Couillault (AGR Group).
Skrevet av: Heidi Skålevik